Μείνετε ήσυχοι. Αντιμετωπίζουμε κάθε θέμα που προκύπτει κατά την αίτηση σας.
Άδεια Εργασίας στην Κύπρο (Βίζα εργασίας)

Άδεια Εργασίας στην Κύπρο (Βίζα εργασίας)

Οι εξειδικευμένοι δικηγόροι και σύμβουλοι μας στον τομέα της μετανάστευσης θα σας εξυπηρετήσουν για την επιτυχή υποβολή αίτησης για απόκτηση Άδειας Εργασίας στην Κύπρο.

Η Αίτηση για την έκδοση αδειών για είσοδο, παραμονή και εργασία υποβάλλονται από τον εργοδότη και όχι από τον εργοδοτούμενο. Η αίτηση καταχωρείται στο Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης.

Μαζί με την αίτηση, θα πρέπει να υποβληθεί το συμβόλαιο εργοδότησης, πιστοποιημένο από το Τμήμα Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Διάρκεια της Άδειας Εργασίας - Κατά κανόνα, η μέγιστη διάρκεια παραμονής και εργασίας ενός ατόμου, το οποίο δεν είναι πολίτης της ΕΕ, ανέρχεται στα τέσσερα χρόνια. Ωστόσο, οι παρακάτω εργοδοτούμενοι εξαιρούνται αυτού του περιορισμού:

  • Υψηλά εξειδικευμένο προσωπικό που εργοδοτείται σε εταιρείες με σημαντικό ετήσιο κύκλο εργασιών.
  • Εκτελεστικοί διευθυντές, μεσαία στελέχη και άλλοι υπάλληλοι σε θέσεις κλειδιά, που εργάζονται σε εταιρείες ξένων συμφερόντων (τουλάχιστον το 50% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας πρέπει να ανήκει σε ένα μη Κύπριο υπήκοο και οι άμεσες ξένες επενδύσεις θα πρέπει να ανέρχονται τουλάχιστον στις 171.000€) - οι υποχρεώσεις αναφορικά με τον κατώτατο μισθό ισχύουν.
  • Καταρτισμένοι νοσοκόμοι, εγγεγραμμένοι στην Κύπρο για την άσκηση του σχετικού επαγγέλματος.
  • Αθλητές και προπονητές ατομικών ή ομαδικών αθλημάτων.
  • Ζωγράφοι θρησκευτικών εικόνων (για συγκεκριμένα έργα)

Υπήκοοι από χώρες εκτός της ΕΕ παντρεμένοι με υπήκοο της Κύπρου ή της ΕΕ - Υπήκοοι από χώρες εκτός της ΕΕ που είναι παντρεμένοι με Κύπριο ή Ευρωπαίο υπήκοο και επιθυμούν να εργαστούν στην Κύπρο, πρέπει να υποβάλουν αίτηση για άδεια εργασίας και να καταχωρήσουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε, επικοινωνήστε μαζί μας.

Οι εξειδικευμένοι δικηγόροι και σύμβουλοι μας στον τομέα της μετανάστευσης θα σας εξυπηρετήσουν για την επιτυχή υποβολή αίτησης για απόκτηση Άδειας Εργασίας στην Κύπρο.

Θα διασφαλίσουμε τη σωστή συμπλήρωση των σχετικών εντύπων και την εκπροσώπηση σας σε κάθε στάδιο της διαδικασίας. Θα σας ενημερώσουμε εκ των προτέρων για το τι θα χρειαστεί, έτσι ώστε η διαδικασία να ολοκληρωθεί με επιτυχία.